Jordbær banan smoothie ernæring

Jordbær banan smoothies er en kold, sød drik, der typisk laves ved at blande jordbær, bananer, almindelig eller vaniljefedtfattig yoghurt og isterninger. Opskrifterne til denne behandle varierer imidlertid og nogle gange omfatter mælk eller tung fløde og andre ingredienser. Brug af andre ingredienser kan øge fedt og kalorier, samt påvirke graden af ​​creme og tykkelse.

Grundlæggende Ernæring

En 12-ounce servering af jordbær banan smoothie indeholder 188 til 210 kalorier, sætte det i området for en ideel snack. Diet Channel foreslår at begrænse snack kalorier til 100 til 200 – dette beløb giver dig nok af et boost til at tage kanten af ​​sultpangs til dit næste måltid, men bruger ikke for mange kalorier i dem tildelt til din måltidsplan. Denne del af smoothie er lav i fedt, der indeholder højst 1 gram fedt, selvom dette kan variere afhængigt af, hvordan din smoothie er lavet. Ingredienserne påvirker også antallet af kulhydrater og protein. En 12 ounce servering af smoothie kan give 2 til 44 gram kulhydrater og 2 til 16 gram protein. Disse makronæringsstoffer tjener som energikilder til din krop, så det er vigtigt at spise nok af dem til at opfylde dine ernæringsmæssige mål – Instituttet for medicin anbefaler 130 gram carbs og 46 til 56 gram protein hver dag. Overvåg kulhydratforbruget, men inklusive for mange kulhydrater i din måltidsplan kan bidrage til overskydende vægtforøgelse.

Sukker

Sukkerindholdet i en jordbær banan smoothie kan variere afhængigt af om din opskrift kræver ekstra sukkerarter, såsom granulat, honning eller kunstige sødestoffer. Bananer og jordbær har et højt niveau af naturlige sukkerarter, men fødevarer med naturligt forekommende sukker forbedrer generelt din diæt på grund af deres næringsværdi. En 12 ounce servering af jordbær banan smoothie kan indeholde op til 44 gram sukker. American Heart Association anbefaler at begrænse daglig sukkerforbrug til 6 til 9 teskefulde om dagen, svarende til 25,2 til 37,8 gram. En kost højt i tilsatte sukkerarter kan øge risikoen for fedme og tandforfald.

Vitaminer og mineraler

C-vitaminindholdet i en servering af jordbær banan smoothie er fremragende, takket være jordbærene – hver 12 ounce servering smoothie indeholder op til 70 procent af det anbefalede daglige indtag. Omdømme vitamin C holder som en forkølelseskæmper har mere at gøre med sine cellereparationsfordele end nogen effektivitet mod vira. Dette vitamin, en antioxidant, hjælper med at afværge skader fra frie radikaler og spiller en afgørende rolle i helbredende sår. En jordbær banan smoothie øger også dit calciumforbrug, en 12-ounce portion smoothie giver 8 til 10 procent af det calcium, du har brug for dagligt. Mængden af ​​calcium du indtager påvirker styrken af ​​dine knogler og tænder, dit blodtryk og dit kolesteroltal, ifølge University of Maryland Medical Center. Kvinder bør især overveje at drikke jordbær banan smoothies for at øge deres calciumindtag – da kvinder er ældre, har de brug for mere calcium for at holde deres knogler stærke.

Fordele

Frugten i en jordbær banan smoothie giver en række ernæringsmæssige fordele. Bananer leverer fiber, som beskytter tarmens sundhed og hjælper med at regulere fordøjelsen. Mængden af ​​kalium i bananer gør dem også til en god frugt at spise for at mindske risikoen for nyresten. Jordbær fremmer godt syn og mindsker symptomerne på gigt, takket være det store volumen af ​​antioxidanter. Denne frugt indeholder også folat – dette gør jordbær banan smoothies et must for gravide kvinder, da folat hjælper med at afværge fødselsskader i rygsøjlen.