Kartoffelchips sundhedsrisici

Kartofler er en næringsrik rodfrugt, der er naturligt fri for fedt, kolesterol og natrium, lavt kalorier og en god kilde til C-vitamin, antioxidanter, kalium og fiber. Men når kartofler skiver og steges i olie og forarbejdes med andre ingredienser for at forbedre deres smag og udvide deres holdbarhed, bliver de usunde. Kontakt din ernæringsekspert om dit helbred, din kost og dit forbrug af snackfood, herunder kartoffelchips.

Producenter friske kartofler i olier eller fedtstoffer til at producere mange mærker af kartoffelchips. Disse olier og fedtstoffer tilføjer fedt og kalorier til produktet, hvilket kan øge risikoen for at blive større. Hvert gram fedt leverer 9 kalorier, mere end dobbelt så meget kalorier pr. Gram kulhydrat eller protein, som hver leverer 4 kalorier pr. Gram. Øge din vægt kan øge risikoen for fedme og insulinresistens, betingelser, hvor dine celler ikke reagerer på insulin.

Forbrugende kartoffelchips kan øge risikoen for type 2-diabetes. Forskning fra forskere ved Institut for Ernæring og Epidemiologi og Harvard Medical School og Brigham og Women’s Hospital i Boston og offentliggjort i “The American Journal of Clinical Nutrition” i 2006 opdagede, at forbrug af kartofler, især stegte kartofler, er forbundet med risikoen for Type 2 diabetes hos kvinder. Forskningen viste, at risikoen er mere udtalt hos overvægtige kvinder.

Fabrikanter bruger ofte transfedt til fremstilling af forarbejdede fødevarer, herunder kartoffelchips. Forbrug af transfedtstoffer kan tilstoppe dine arterier, blokere strømmen af ​​iltet blod til dit hjerte og øge risikoen for hjertesygdomme, hjerteanfald og død. Forskning fra forskere ved Harvard School of Public Health og offentliggjort i “Circulation” i 2007 viste, at højt transfedtforbrug er en betydelig risikofaktor for hjerte-og karsygdomme. American Heart Association siger, at du bør begrænse dit indtag af transfedt til mindre end 1 procent af de samlede daglige kalorier.

Acrylamid er et kemikalie i kartoffelchips, der kan øge risikoen for kræft og nerveskade. Acrylamid dannes, når du koger kartofler ved høje temperaturer, hvilket forårsager en kemisk reaktion mellem sukkerarter og en aminosyre kaldet asparagin, som begge er til stede i kartofler. Forskning ved videnskabsfolk ved Mersin Universitet i Ciftlikkoy, Tyrkiet, og offentliggjort i “Journal of Food Science” i 2010 opdagede akrylamidniveauer i kartoffelchips stigninger med stegningstemperatur og bagning ved 170 grader Celsius mere end fordobler Mængde acrylamider dannet ved stegning ved den samme temperatur. Undersøgelsen fandt ud af, at akrylamidniveauer er lavere end stegning ved bakning ved 180 og 190 grader Celsius. Forskning fra forskere ved National Institute of Food and Nutrition i Warszawa, Polen og offentliggjort i “The American Journal of Clinical Nutrition” i 2009 opdagede, at kronisk indtagelse af akrylamidholdige kartoffelchipprodukter fremkalder en proinflammatorisk tilstand, der øger risikoen For progression af aterosklerose, hærdning af arterierne.

Højkalorier

Type 2 Diabetes

Hjerte sygdom

Akrylamid