Næringsinformation til splenda

Splenda, et kunstigt sødemiddel, indeholder tre forskellige sødestoffer. Mens fabrikantens hjemmeside hævder, at mange undersøgelser i løbet af de sidste 20 år har vist, at sikkerheden af ​​hovedkomponenten, sucralose, forbrugergrupper argumenterer for det modsatte. Derudover spørger flere undersøgelser, om kunstige sødestoffer generelt hjælper eller forhindrer vægttabsprogrammer. Men kontroversiel med hensyn til den overordnede sikkerhed indeholder Splenda nogle næringsmæssige elementer.

Sucralose

En af hovedbestanddelene i Splenda er sucralose. Sucralose smager 600 gange sødere end sukker. Fremstillet af saccharose, som er en kombination af de to sukkerfragmenter og glucose, erstatter sucralose tre chloratomer for tre hydroxyl- eller OH-grupper på saccharosemolekylet. Disse chloratomsubstitutioner gør det muligt for sucralose at passere gennem din krop i det væsentlige uændret. De fleste sucralose ender i dine fæces, mens en lille procentdel ender i din urin. Ifølge producentens hjemmeside metaboliseres sukralose ikke i din krop, hvorfor det er kaloriefrit. En 2000 undersøgelse fra JP Finn og GH Lord i “Food Chemical Toxicology” rapporterede imidlertid, at en lille procentdel af udskillet sucralose havde karakteristika for glucuronidkonjugater, hvilket betyder, at der var en vis forandring, og en lille procentdel af sucralose ikke blev genoprettet, hvilket Kan tyde på, at det kan have været noget metaboliseret.

dextrose

Ifølge producentens hjemmeside indeholder Splenda en lille mængde dextrose. Dextrose, også kendt som glucose, er et kulhydratsukkermolekyle, som din krop metaboliserer og bruger til energi. Fordi Splenda indeholder mindre end 1 g pr. Port dextrose, er den i stand til at markedsføre sit produkt som “ingen kalorieindhold”, da den indeholder mindre end fem kalorier pr. Portion. Dette kan dog være vildledende, fordi hver pakke ifølge fabrikantens hjemmeside indeholder to portioner. Derfor indeholder en pakke Splenda faktisk syv kalorier, ikke nul. Derudover fordi producenten tilskynder til brug af Splenda i opskrifter, kan du tilføje en skål Splenda til din opskrift, fordi den er kaloriefri, når en kop Splenda faktisk indeholder ca. 288 kalorier.

Maltodextrin

Sucralose indeholder også maltodextrin, et komplekst kulhydrat behandlet af din krop som et simpelt sukker. Syntetisk lavet, maltodextrin består af et langt polysaccharid eller “mange sukker” kæde. Dybest set er det en lang kæde af glucosemolekyler. Igen, fordi producenten definerer en servering som halvdelen af ​​en pakke, på trods af tilføjelsen af ​​dette sukker, kan de hævde, at produktet ikke har kalorier, da det indeholder mindre end fem kalorier pr. Portion. Maltodextrin og dextrose tilsættes for at tilvejebringe smagets volumen, tekstur og ensartethed.

Fiber

En særlig sort Splenda, kaldet Splenda med Fiber, tilføjer 1 g opløselige majsfibre pr. Pakke. I dette tilfælde betragtes en pakke som en serveringsstørrelse. Friske voksne kræver cirka 25 g fiber dagligt. Selvom det ikke er en særlig rig fiberkilde, kan Splenda with Fiber hjælpe nogle individer med at reducere det naturlige sukkerindtag og samtidig øge deres fiberindtag. Opløselig kostfiber danner et gelignende stof, som hjælper med at sænke blodkolesterol og glukoseniveauer. Naturligt findes opløselig fiber i havre, ærter, bønner, æbler, citrusfrugter, gulerødder, byg og psyllium.

Sukker blanding

En række Splenda, kaldet Splenda Sugar Blend, indeholder halv saccharose, halv sucralose. Saccharose forbedrer specifikt bagningskvaliteter som tekstur, bruning og fugt, kvaliteter, der mangler i sucralose. Saccharose giver også kalorier. En pakke eller en halv teskefuld Splenda Blend indeholder 10 kalorier. Fabrikanten hævder dog, at for at give samme sødme i bagværk, behøver du kun at bruge halv så meget Splenda-blanding i forhold til sukker.