Rødme på ansigtet efter at have spist

Rødhed på dit ansigt efter at have spist kan være resultatet af en overfølsomhed over for varme eller krydrede fødevarer, eller det kan være tegn på en mere alvorlig medicinsk tilstand. Ansigtsspyling opstår, når blodkarrene i dit ansigt pludselig udvider, hvilket får mere blodgennemstrømning og blod til at stige til overfladen af ​​huden. Under visse forhold kan du også udvikle rødme på din nakke og øvre bryst sammen med sveden. Hvis rødmen ledsages af stød, blødninger eller pimple-lignende blærer, skal du kontakte din læge. Udslæt forbundet med rødme kan være resultatet af en allergisk reaktion.

Du kan simpelthen have en følsomhed over for visse fødevarer, der får blodstrømmen til at øge i og omkring dit ansigt. Spicy mad, varme drikkevarer og varm mad kan udløse rødme i dit ansigt. Vær opmærksom på, om rødheden på dit ansigt kan udløses af andre elementer, mens du spiser, såsom varme temperaturer, sved eller stærkt sollys. Opbevar en fødevare dagbog af de fødevarer, der udløser dine symptomer, og diskuter din tilstand med din læge. Dette vil hjælpe med at indsnævre de fødevarer, der kan være ansvarlige for din ansigtsrødhed.

Visse typer af fødeintolerance vil forårsage ansigtsspyling. Alkoholintolerance, histaminintolerance og mononatriumglutamat, også kaldet MSG, kan alle stimulere dit kredsløbssystem, hvilket fører til rødme i dit ansigt. Alkoholintolerance er en genetisk tilstand, der er resultatet af ikke at kunne fordøje og behandle alkohol. Histaminintolerance er følsomhed over for fødevarer, der indeholder histamin, et kemikalie, som naturligt forårsager betændelse, når det produceres i overskud. American College of Gastroenterology udtaler, at spinat, vin, aubergine og tun alle indeholder høje niveauer af histamin. Mononatriumglutamat er et tilsætningsstof til fødevarer, der kan forårsage ansigtsspyling.

Hvis du mærker et udslæt sammen med rødheden i dit ansigt, kan du have en allergi overfor visse fødevarer. De fleste ansigtsudslæt fra at spise er resultatet af en fødevareallergi. De mest almindelige fødevarer, der udløser allergiske reaktioner, er fisk, trænødder, jordnødder, mælk, soja, æg og hvede. Eksem, elveblest og allergisk kontaktdermatitis er de mest almindelige hududslæt, der kan udvikle sig fra at spise. Eksem forårsager væskefyldte blærer til at danne, bivirkninger udvikler sig i klynger af velter, der har en flad overflade, og allergisk kontaktdermatitis er et udslæt, der udløses ved at røre en mad til din hud. Du kan behandle alle tre udslæt med at undgå fødevarer, der udløser den allergiske reaktion.

Hvis du udvikler andre symptomer som astma, hvæsen, brystetæthed, diarré, kvalme, opkastning eller næsestop, skal du straks kontakte din læge. En fødevareallergi kan føre til en alvorlig reaktion og vise sig dødelig, hvis den ikke behandles.

Følsomhed

Fødevareintolerans

udslæt

Advarsel